Formulär för att samla in e-postadresser i WordPress

I ett tidigare inlägg, Formulär på sidan, skrev jag om att formulär är användbara och svåra att klara sig utan om man har en sajt. Det första du förmodligen behöver är ett formulär där besökare kan lämna synpunkter och ställa frågor till dig. Ett formulär är att föredra framför att lägga ut e-postadressen på sidan eftersom den då kan bli hittad av spamrobotar och det kan resultera i att du får in mängder av skräppost i din inkorg.

I det här inlägget tänkte jag ta upp ett annat användningsområde för formulär och det är för att samla in kontaktuppgifter.

Visst blir du glad för varje besökare som hittar till din sajt? Du vill förstås också att detta inte var det enda besöket och att personen ska komma tillbaka till sajten igen? Det kanske inte räcker att ha en bra och innehållsrik sajt eftersom det finns så otroligt många sajter där ute.

Du kanske vill tala om när du har skrivit ett nytt inlägg. Eller också kanske du säljer produkter och vill att besökaren ska få reda på nyheter i sortimentet eller få tillgång till annan information som har med produkten och dess användningsområde att göra.

För att du ska kunna hålla kontakten med din besökare behöver du någon kontaktuppgift och det är här formuläret kommer in i bilden. Genom att lägga upp ett formulär på sidan har du möjlighet att få besökarens e-postadress i utbyte mot någon information, exempelvis meddelande om när ett nytt inlägg har publicerats.

För det här ändamålet finns ett riktigt bra plugin och det är Thrive Leads. Personligen använder jag mig av detta plugin och det är otroligt enkelt att använda med tanke på vilka formulär som går att skapa med det.

Här är exempel på två formulär som är gjorda i Thrive Leads.

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”300px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ][/dropshadowbox] [dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”300px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ][/dropshadowbox]

Jag har nyligen skaffat pluginet och det tar inte lång tid att förstå hur det fungerar. Det är inte gratis, kostar ett par hundralappar, men det är inte mycket med tanke på de formulär som går att skapa med enkla medel. Lite längre fram tänkte jag gå igenom lite närmare hur det fungerar och vad du kan göra i det.

Inlägget är skrivet av Elisabeth Svensson.

Formulär på sidan
Plugin för att skicka nyhetsbrev i WordPress