Hur du skapar ett kontaktformulär i WordPress

Ett kontaktformulär är bra att lägga in på sin kontaktsida. Det kan användas på olika sätt och ett av de vanligaste användningsområdet är att det innehåller ett meddelandefält där besökare kan ställa frågor eller lämna synpunkter till dig.

Visst kan du lägga din e-postadress direkt på kontaktsidan men då riskerar du att den blir hittad av spamrobotar vilket kan medföra att du får en massa skräppost i din inkorg. Ett kontaktformulär är därför att föredra här.

I filmen visar jag hur du gör för att skapa ett enkelt kontaktformulär på en sida i WordPress med pluginet Contact Form 7. Det finns flera andra möjligheter att skapa mer komplexa formulär med det pluginet men grunden är densamma som du ser i filmen.

Här finns fält för namn, e-postadress och meddelande samt captcha men det går också att lägga in URL och telefonnummer för att ta ett exempel.

[dropshadowbox align=”left” effect=”lifted-both” width=”700px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ][/dropshadowbox]