Nej tack till skräpkommentarer

Det finns mycket som är roligare än att ta hand om skräpkommentarer på bloggen. Titt som tätt brukar det trilla in skräpkommentarer hos mig så det här är ingen ovanlig syn.

Screenshot 2014-05-09 13.27.09

Det tar inte bara tid att ta bort dem. Dessutom känns det snudd på kränkande. Du är säkert som jag och lägger ner en hel del jobb på att skapa en bra text och så är den enda responsen skräpkommentarer. Det är inte speciellt kul.

Här kommer i alla fall ett förslag till lösning! För ett tag sedan installerade jag ett plugin på mina sidor och det har fallit väl ut. Sedan jag installerade det ser jag en stor skillnad mot hur det var innan. Pluginet heter Growmap Anti Spambot och är gratis att använda.

När du installerar pluginet dyker det upp under Inställningar i menyraden till vänster som G.A.S.P.
Pluginet fungerar så att i anslutning till kommentarsfältet kommer det upp en ruta som ska bockas för innan kommentaren postas. Vad som ska stå vid rutan bestämmer du själv och anges i inställningarna för pluginet, t ex ”Bekräfta att det här inte är spam”.

För att vara på säkra sidan tar du också bort markeringen (om du inte redan gjort det) under Inställningar → Diskussion om att inte tillåta pingbacks eller trackbacks.

Ladda ner Growmap Anti Spambot Plugin.

Jag tror att du kommer att bli nöjd.

Inlägget är skrivet av Elisabeth Svensson.