Plugin för att skicka nyhetsbrev i WordPress

I inlägget Formulär för att samla in e-postadresser i WordPress tog jag upp ett plugin som jag brukar använda och som jag är förtjust i för att det är så lättanvänt och går att skapa snygga formulär i, nämligen Hybrid Connect.

Med det formuläret samlar du in namn och e-postadresser men det räcker inte med det. För att kunna skicka ut ett nyhetsbrev behövs också en mailtjänst. I mailtjänsten lagras de insamlade adresserna i listor och där administrerar du också själva nyhetsbreven och gör utskicken.

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”250px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ][/dropshadowbox]

Mailtjänsten jag brukar använda är också ett plugin och det heter MailPoet. Dess tidigare namn var Wysija och det ser man användas ganska ofta. Det är ett gratis plugin om du gör mindre än 2000 utskick i månaden. Jag använder Premiumversionen av MailPoet och kan därför inte säga så mycket om hur gratisversionen fungerar. Något att vara medveten om är att det nyligen upptäcktes allvarliga säkerhetsbrister i pluginet och efter det kom två nya uppgraderingar så om du vill använda det och laddar ner det så rekommenderar jag att du försäkrar dig om att det är den senaste versionen (det är den jag länkar till).

Inlägget är skrivet av Elisabeth Svensson.

Formulär på sidan
Formulär för att samla in e-postadresser i WordPress