Starta e-handel

Varmt välkommen till den här kursen i hur du startar en e-handel i WordPress!

Själv startade jag e-handel för några år sedan och om jag jämför med hur det var så är det mycket enklare nu med den lösningen jag använder i den här kursen. Jag har haft en gratisvariant av en betalplattform  och den fungerar bra men färgerna går inte att ändra (finns det mer?). Till en annan butik hade jag en plattform som jag betalar för och den fungerar bra men var komplicerad och tog tid att sätta sig in i.

Jag väljer att ​använda WordPress eftersom det är ett hemsidesverktyg med stora möjligheter. Vem startar en e-handel idag genom att bara lägga upp produkter? Det behövs ordentligt med information om produkterna och därför tycker jag att det är bra att ha en grund i en hemsida/blogg att koppla butiken till. Butiken använder du bara för att lägga upp produkterna i och allt övrigt innehåll samlar du på hemsidan. Det kan vara info om dig själv och din verksamhet, hur produkterna används, för utbildning av besökaren, kontaktuppgifter mm. 

Självklart behövs lite förberedelser om det är seriöst, det är väl ingen som tvivlar på det.  Men det tekniska handhavandet av butiken är mycket enkelt.

Att starta e-handel behöver inte vara krångligt. I den här kursen får du hjälp att starta en e-handel på några dagar. 

​Många människor är kreativa och håller på med något hantverk. Andra har ett stort intresse inom något område och skulle vilja sälja produkter som hör till. Att starta upp en e-handel och sälja produkterna på webben går smidigt och kostar inte mycket.

Vill du starta e-handel men har inget att sälja?
Utgå då från det du är intresserad av och starta en blogg. Många bloggar baseras främst på bilder så det behöver inte innebära en massa skrivande.​ Genom att starta en blogg och samla på dig material inom ditt område och det finns förmodligen produkter som hör till på ett eller annat sätt. Om du inte kan sälja produkterna kan du kanske göra reklam för dem på bloggen och få provision. 

​Vad vill jag säga med detta? Jo, att även om du inte har någon produkt att sälja kan du ändå följa kursen och starta upp en blogg som handlar om något intresse du har. Bloggen behöver inte uppdateras dagligen utan huvudsaken är att det du lägger upp är bra. 

Jag vill inte sticka under stol med att det är mycket arbete bakom en fungerande e-handel. Men min erfarenhet är att ingenting går lätt och att det gäller att veta vad man vill och successivt ta små steg för att nå sitt mål. Saker gör sig ju som bekant inte av sig självt.

”Du måste så ett frö idag för att kunna skörda i morgon”.​