Vad du behöver för att skicka iväg dina nyhetsbrev är en e-posttjänst

I tidigare inlägg har jag tagit upp två plugin som du använder när du gör dina nyhetsbrev. I pluginet MailPoet skapar du listor och skapar och administrerar nyhetsbreven. I Hybrid Connect skapar du formulär där besökaren lämnar sin e-postadress. I inlägget Hur du använder MailPoet ihop med Hybrid Connect för att göra utskick i WordPress ser du hur du kopplar ihop de båda pluginen så att e-postadressen som lämnas i formuläret i Hybrid Connect läggs till en lista i MailPoet.

Det du gör i Hybrid Connect och MailPoet är att skapa och administrera listor, formulär och nyhetsbrev. Du skickar också iväg nyhetsbreven via MailPoet men för att kunna göra det behöver du ha tillgång till en e-postserver.

I MailPoet kan du välja mellan att skicka via servern där du har ditt webbhotell, att skicka via Gmail eller via tredjepart. MailPoet rekommenderar att du väljer att skicka med tredjepart som är någon form av extern e-posttjänst.

Fördelen med att använda en extern e-posttjänst är bland annat att det går lätt och smidigt och du slipper att riskera överbelastning av ditt eget webbhotellskonto samt att du kan göra obegränsat med utskick. Det kan bli problem med levererbarhet och svartlistning också har jag förstått även om jag inte har någon egen erfarenhet av det. Jag har aldrig skickat från egen server eller via gmail.
Som jag skrev är mängden utskick från en extern e-posttjänst ombegränsad jämfört med både egen server och gmail. För gmail gäller att du maximalt kan skicka ut 500 mail per dag och för egen server förmodligen ännu mindre. Nu kanske 500 om dagen låter ganska mycket men har du kommit igång och fått många prenumeranter lär det inte räcka till.

Den e-posttjänst jag har erfarenhet av är Amazon SES och den fungerar bra. I MailPoets plugin finns förslag på ett par andra som rekommenderas och det är SendGrid (sendgrid.com) och ElasticEmail (elasticemail.com) men dessa har jag som sagt aldrig testat själv.

Tidigare inlägg:
Formulär för att samla in e-postadresser i WordPress
Plugin för att skicka nyhetsbrev i WordPress
Hur du använder MailPoet ihop med Hybrid Connect för att göra utskick i WordPress>

Inlägget är skrivet av Elisabeth Svensson.

Sammanfattning av vad Hybrid Connect, MailPoet och e-mailtjänsten är till för:

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”400px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]Hybrid Connect

Skapa formulär med önskad layout.

‎Läs mer om Hybrid Connect.

[/dropshadowbox] [dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”400px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]MailPoet

– Skapa enkla formulär.
– Bygga listor med prenumeranter.
– Administrera listor och prenumeranter.
– Skriva och förhandsgranska nyhetsbrev.
– Skicka iväg nyhetsbrev (tjänst att skicka med behövs också).

Läs mer om MailPoet.[/dropshadowbox] [dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”400px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]E-posttjänst (t ex Amazon SES)

Behövs för att kunna skicka och leverera nyhetsbreven.

[/dropshadowbox]