Vad du behöver veta för att din webbplats ska komma högre upp i träfflistan hos sökmotorerna

En bok om hur du ökar trafiken från Google

Jag brukar få nyhetsbrev från bokförlaget Redaktionen och när ett mejl om boken Google hjärta dig damp ner i min inkorg kände jag direkt att jag skulle köpa den. Varför det, kanske någon undrar och anledningen är att jag nästan bara har bra erfarenheter av böcker från det förlaget. De brukar vara konkreta och ge svar på mina frågor. Jag köpte boken och blev inte besviken den här gången heller. Boken höll vad den lovade.
Det här blogginlägget kom till för att jag har läst boken, fått handfasta råd som jag följt och vill rekommendera den vidare.

[dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”215px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ][/dropshadowbox]

Google gör regelbundna uppdateringar av sina sökalgoritmer och den senaste, som den här boken handlar om, är Hummingbird (kolibri). Den släpptes i slutet av 2013 och ställde till det för alla som arbetade med sökmotoroptimering. Mycket av det som varit sanning tidigare gällde inte längre så det blev till att tänka om och ändra strategi. Detta görs klart i boken direkt och blev en väckarklocka för mig.

Jag hade arbetat mycket med interna länkar och hade skapat ett antal subdomäner, som jag fyllt med intressant och närliggande innehåll, och dessa länkade jag till huvudsajten. I och med den nya uppdateringen var det inte längre någon större idé att fortsätta bygga ut den typen av länkning längre eftersom den inte värderas lika högt längre. Istället är det annan länkning som ger bättre resultat och i boken finns flera förslag till hur du kan tänka kring länkningen till och från din webbplats.

Google hjärta dig är en innehållsrik bok och du får bland annat veta hur du skapar ett bra innehåll som både tilltalar sökmotorerna och besökarna och en hel del annat matnyttigt att börja arbeta med. Arbetar du seriöst med din webbplats är den absolut värd att köpa och jag ångrar inte att jag gjorde det.

Inlägget är skrivet av Elisabeth Svensson.